.

Giovanni Torchio naisten valmentajaksi

Lentis-88:n vuosi on ollut todella toimelias. Tammikuussa Torniossa pelattiin B-nuorten alue SM –kisat. Heinäkuussa Torandan rannassa kisattiin beach volleyn SM –osakilpailu. Ja nyt elokuun lopussa naisten joukkue on saanut valmentajakseen Italialaisen Giovanni Torchion. Torchio on ammatiltaan valmentaja, joka oli viime kaudella Belgialaisen Noliko Maaseikin kakkosvalmentaja. Noliko Maaseik pelasi viime kaudella mm. mestareiden liigaa. Torchio on pitkän uran aikana valmentanut Italiassa, Belgiassa ja myös Suomessa. Vuodet 2009-2011 hän toimi Saimaa Volleyn päävalmentajana. Torchion kovimmat meriitit tulevat Italiasta, sillä kaudella 2008-2009 hän oli hetken A1 liigan päävalmentaja Tonno Callipo Vibo Valentia –nimisessä seurassa.  Giovanni on valmentanut mm. Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajaa Tuomas Sammelvuota sekä keskitorjujaa Kosti Shumovia.
torchio
Giovannin tuleminen Lentikseen mahdollisti se, että hän muutti Ylitorniolle ja halusi olla mukana lentopallossa ja ennen kaikkea Tornion Lentiksessä. Tämä on koko seuralle todella iso asia. Sopimus on ehkäpä koko seurahistorian kovin sopimus. Toivottavasti se poikii seuraan uusia pelaajia, valmentajia, yleisöä ja tekijöitä.

Naisten 2-sarjaporukka on todella nuori joukkue ja saa näin hienon mahdollisuuden toimia Italialaisen huippuvalmentajan opeissa. Naisten joukkue etsii vielä muutamaa kokeneempaa pelaajaa rinkiinsä.

Lisätietoa Giovannista löytyy täältä.