Kausi 1989-1990

Seuran toiselta toimintakaudelta on jäänyt mieleen mm. seuran oman pikkubussin hankkiminen – sehän oli käytetty Transit!! Kauden aikana saatiin järjestettäväksi Putaan Urheiluhallin viikonloppu­valvonta, joka takasi melko säännöllistä tuloa seuralle. Siinä se talkoomieli oli koetuksella!

Seuran edustusjoukkueiden valmentajina jatkoivat Urho Salmela naisten joukkueessa ja Raimo Ronkainen miesten joukkueessa. Muistiin on jäänyt etteivät valmentaja-asioiden ratkaisut olleet aivan helppoja tuolloin, niin kuin ei myöhemminkään! Valmentajan työ on kovaa

Koko seuran toiminta oli suunnattu tulevaisuuteen. Silloinen miesten edustusjoukkueen valmentaja Raimo Ronkainen kertoi lehtihaastattelussa, että seuralla on 3-5 vuoden sisällä tasoa, sillä Lentis-88 oli käynnistänyt mittavan juniorivalmennuksen. Sarjakaudella 89-90 oli sarjat A-, B-, C-, D-junioreissa sekä pojissa että tytöissä. Kaikki joukkueet olivat ohjatussa valmennuksessa ja harrastajia lajin pariin ammennettiin myös koululentiksen parista.

Kesällä leireili KuPs-Volley Torniossa (videoimme harjoituksia ja käytimme nauhoja itse ja jopa myimme niitä). Elokuussa järjestimme naisten ottelun, jossa Haukiputaan Heitto pelasi Medin Odessaa vastaan. Neuvostoliiton joukkue oli maansa mestaruussarjassa vuonna 1988 neljäs ja se oli voittanut Euroopan Cup-voittajien cupin. Tutustuimme ja loimme näin suhteita sekä nais- että mieshuippulentopalloilijoihin, heidän valmentajiinsa ja johtajiinsa. Kauden lopuksi solmittiin seuraava kautta koskien pelaaja-valmentaja sopimus Jouni Parkkalin kanssa. Se oli rohkea teko.