Kausi 1991-1992

Kausi 1991-1992 on jäänyt mieleen rajuna muutosten kautena. Tulihan tuolloin sekä naisten että miesten edustusjoukkueeseen venäläinen pelaaja. Naisten joukkueeseen tuli Elena Gaidey, joka pelasi yhden kauden ja miesten joukkueen vahvistukseksi tuli Viktor Stanoulewitch, joka pelasi Torniossa viisi kautta. Elenan ja Viktorin saaminen Tornioon oli todella ”monen mutkan takana”.

Kausi oli alkanut ennen kuin he tulivat, ja Elenan tulo on jäänyt puheenjohtajalle erityisesti mieleen! Elena saapui 26.10.1991 Tornioon ja tuli yllätyksenä puheenjohtajan eteiseen! Yhteistä kieltä ei ollut, mutta jo muutaman hetken kuluttua Elena oli Putaan Urheiluhallilla naisjoukkueen mukana. Siinä sitä oli valmentajan jatkaneena Urkilla ihmettelemistä. Emme tainneet osata käyttää kaikkia Elena lentopallo taitoja hyväksemme!

Viktor osoittautui tinkimättömäksi ammattilaiseksi, jolle lentopallo oli kaikki kaikessa – ehkä vähän liiaksikin!

Ulkomaalaisten tulo merkitsi seuralle taloudellisesti melkoista rasitusta, mutta niistä kuitenkin selvit­tiin. Talouslama ei ollut vielä vaikuttamassa koko voimallaan yrityksiltä saatuihin sponsorituloihin. Kaudelta on jäänyt myöskin mieleen seuran järjestämä lentopallon naisten maaottelu: Suomi-Ruotsi. Saman toukokuun viikonloppuna oli mukana myöskin Brigham Universityn joukkue, joka pelasi sekä Suomen että Ruotsin joukkueita vastaan. Siis todellinen naislentopalloilun huippu viikon loppu!

Seuran ensimmäisen puheenjohtaja nelivuotiskausi päättyi tähän kauteen. Taloudellisesti olimme ”kuivilla”, vaikka silloin tällöin puheenjohtaja esitti itselleen kysymyksen, että miten tästä selvämme? Onneksi seuralla oli uskollisia tukijoita ja kohtuullisesti talkootyöhön suostuvia toimihenkilöitä. Nelivuotiskaudesta jäi (ainakin näin jälkeen päin muistellen) mukava muisto ja paljon uusia tuttavuuksia.