Power Cup 2014

powercup2014

Power Cupilla on pitkä historia. Ensimmäinen turnaus järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1985. Neljä ensimmäistä turnausta kulkivat Yhteispeli -turnausten nimellä. Vuodesta 1989 lähtien turnauksen nimeksi vakiintui Power Cup. Tällä hetkellä joukkuemäärä on vakiintunut 850-900 joukkueen välille.

Pelejä pelataan kaikkiaan 25 eri sarjassa iän, sukupuolen sekä osaamisen tason mukaan. Power Cupissa Kaikki Pelaa -ideologia toteutuu, sillä ainutlaatuinen sarjajärjestelmä takaa sen, että otteluita tulee kaikille joukkueille saman verran torstaista sunnuntaihin riippumatta sijoituksesta. Lapset ja nuoret toimivat myös tuomareina oman ikäryhmänsä otteluissa.

Power Cup numeroina

• 7000 pelaajaa, yht. 10 000 kävijää
• 850 joukkuetta joista n. 40 ulkomaisia
• Pelaajat ovat 7-22 -vuotiaita, 25 eri sarjaa
• 300 lentopallokenttää ulkona
• 5200 ottelua
• 55000 lämmintä ruoka-annosta
• 20-30 majoituskoulua
• 700 talkoolaista

Elämyksiä ja kokemuksia

Tapahtuman perusajatuksena on tarjota yhteinen kohtauspaikka kaikille junnulentopalloa harjoittaville seuroille ja yhteisöille. Power Cupin ohjelmaan sisältyy paljon muutakin kuin itse lentopallon pelaamista. Mukaan mahtuu näyttävät avajaiset, vauhdikas kisadisko live-esiintyjineen, näytösotteluita, turnauksen päättäjäiset jne. Tapahtuman monipuoliset oheisohjelmat ja -tapahtumat vaihtelevat vuosittain ja niissä huomioidaan paikkakunnan omat erityispiirteet.

Yksi suurista elämyksistä osallistujien mielestä on yhteismajoitus paikkakunnan kouluilla. Koulujenkäytävät täyttyvät iloisesta puheensorinasta kun kuulumisia vaihdetaan eri puolelta Suomea ja ulkomailtakin tulleiden joukkueiden kanssa. Siinä sivussa yhteismajoitus opettaa junnuille myös ryhmäkäyttäytymisen ja toisten huomioimisen perusasioita.

Seuratyön näyteikkuna

Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 200 seuraa. Power Cup on kohtauspaikka myös valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille. Seuroja kannustetaan hyödyntämään tapahtumaa myös uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa ja innostamisessa. Yksi tapahtuman tavoitteista on entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta.

Turnauspaikkakunnan omat järjestävät seurat näyttävät vuosi toisensa jälkeen valtavan voimansa.  Raahen 2014 Power Cupin järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastaavat Raahen Lentopallo ry ja Saloisten Salama ry.

Vaihtuva isäntäkaupunki

Toiseksi tapahtuman menestyksen salaisuudeksi nousee väistämättä vuosittain vaihtuva isäntäkaupunki. Turnaus kiertää Suomea viidellä alueella (etelä, itä, pohjoinen, länsi ja lounas) ja turnausjärjestäjä vaihtuu vuosittain. Kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen rooli korostuu vuosi vuodelta. Järjestävän kaupungin vahva näkyvyys ennakkomarkkinoinnissa ja tapahtuman aikainen isännyys ovat merkittäviä ja laajalti näkyviä paikkakunnan käyntikortteja. 2014 Power Cupissa erittäin vahvalla panostuksella on mukana Raahen kaupunki.